Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka do schabowych nigdy jeszcze nie była tak chrupiąca. Wystarczy, że zamiast mąki i bułki tartej, użyjesz zmielonych płatków owsianych. Tak przygotowane kotlety będą mogły jeść osoby na diecie bezglutenowej.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 19
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 22
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 17
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1891
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 19
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 22
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 17
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1891
Składniki
Płatki owsiane umieść w blenderze i zmiel na proszek. Przesyp do głębokiego talerza.
Jajka wybij na talerz i rozkłóć za pomocą widelca.
Plastry układaj na desce do krojenia. Następnie urwij kawałek folii spożywczej i przykryj mięso - taki zabieg sprawi, że tłuczek nie będzie przywieraj do kotletów. Rozbijaj za pomocą tłuczka, do momentu, aż będą miały około 7 mm grubości.
Każdy plaster oprósz delikatnie solą oraz pieprzem. Maczaj w jajku, później w zmiksowanych płatkach owsianych.
Kotlety smaż na rozgrzanym smalcu z obydwu stron do zarumienienia.