Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka do schabowych nigdy jeszcze nie była tak chrupiąca. Wystarczy, że zamiast mąki i bułki tartej, użyjesz zmielonych płatków owsianych. Tak przygotowane kotlety będą mogły jeść osoby na diecie bezglutenowej.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1762
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 198
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 549
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1762
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 198
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 549
Składniki
Płatki owsiane umieść w blenderze i zmiel na proszek. Przesyp do głębokiego talerza.
Jajka wybij na talerz i rozkłóć za pomocą widelca.
Plastry układaj na desce do krojenia. Następnie urwij kawałek folii spożywczej i przykryj mięso - taki zabieg sprawi, że tłuczek nie będzie przywieraj do kotletów. Rozbijaj za pomocą tłuczka, do momentu, aż będą miały około 7 mm grubości.
Każdy plaster oprósz delikatnie solą oraz pieprzem. Maczaj w jajku, później w zmiksowanych płatkach owsianych.
Kotlety smaż na rozgrzanym smalcu z obydwu stron do zarumienienia.