Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kotlety odmieniłam panierując je w serowej panierce. Kotlety są kruche, chrupiące i bardzo smaczne. Polecam
deska, tłuczek, ręcznik papierowy, nóż, widelec, patelnia, naczynia do panierki,
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425275
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425275
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Składniki
Kotlety myję, osuszam ręcznikiem papierowym , następnie każdy lekko rozbijam tłuczkiem ( ja to robię przez folię ). Rozbite kotlety nacieram przyprawami czyli solą , pieprzem mielonym oraz czosnkiem granulowanym. Jajka roztrzepuję widelcem i dodaję do nich mniejszą połowę startego sera, pozostały ser mieszam z bułką tartą. Kotlety obtaczam w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na końcu panieruję w bułce tartej wymieszanej z serem. Smażę na rozgrzanym smalcu ( można na oleju ) z każdej strony na rumiany kolor. Kotlety podałam z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
Smażenie opanierowanych kotletów.
Kotlety gotowe do podania.