Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kotlety odmieniłam panierując je w serowej panierce. Kotlety są kruche, chrupiące i bardzo smaczne. Polecam
deska, tłuczek, ręcznik papierowy, nóż, widelec, patelnia, naczynia do panierki,
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 22
Wersja szybkich gołąbków:bez zawijania, bez obsmażania, pieczonych w piekarni...
Odsłon: 149
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 22
Wersja szybkich gołąbków:bez zawijania, bez obsmażania, pieczonych w piekarni...
Odsłon: 149
Składniki
Kotlety myję, osuszam ręcznikiem papierowym , następnie każdy lekko rozbijam tłuczkiem ( ja to robię przez folię ). Rozbite kotlety nacieram przyprawami czyli solą , pieprzem mielonym oraz czosnkiem granulowanym. Jajka roztrzepuję widelcem i dodaję do nich mniejszą połowę startego sera, pozostały ser mieszam z bułką tartą. Kotlety obtaczam w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na końcu panieruję w bułce tartej wymieszanej z serem. Smażę na rozgrzanym smalcu ( można na oleju ) z każdej strony na rumiany kolor. Kotlety podałam z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
Smażenie opanierowanych kotletów.
Kotlety gotowe do podania.