Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2592
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 90
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2592
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 90
Składniki
Boczniakom tak przycięłam grubsze nasady aby kotlety wyszły płaskie.
A teraz tradycyjne panierowanie, najpierw w mące potem w roztrzepanych jajach i w bułce tartej.
Smażyłam je dosyć krótko do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyłam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Obcięte ogonki także opanierowałam i usmażyłam. Kotlety posypałam po wierzchu solą i pieprzem. Kotletów wyjdzie naprawdę sporo :) Smacznego :)