Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2391
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2391
Składniki
Boczniakom tak przycięłam grubsze nasady aby kotlety wyszły płaskie.
A teraz tradycyjne panierowanie, najpierw w mące potem w roztrzepanych jajach i w bułce tartej.
Smażyłam je dosyć krótko do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyłam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Obcięte ogonki także opanierowałam i usmażyłam. Kotlety posypałam po wierzchu solą i pieprzem. Kotletów wyjdzie naprawdę sporo :) Smacznego :)