Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z jajkiem i pomidorem.

Schabowe z jajkiem i pomidorem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 796 Ocena: 8162

Dodano:

Odsłon: 705

Schab z jajkiem to dobry pomysł na niedzielny obiad. Przygotowanie takiego dania jest bardzo łatwe i nie zajmuje dużo czasu.

Składniki

  • 7 plastrów schabu
  • 1 pomidor
  • 15 dag sera żółtego
  • 8 jajek
  • Bułka tarta
  • mąka pszenna
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schabowe z jajkiem i pomidorem.

Przygotowanie

  1. 1. Schab rozbić, przyprawić przyprawami: solą oraz pieprzem.
    2. Jajka roztrzepujemy na talerzu.
    3. Trochę mąki wsypać na talerz i na drugi talerz trochę bułki tartej
    4. Mięso zatapiamy w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
    5. Przekładamy na patelnie na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.
    6. Gdy kotlety są już dobre przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  2. 7. Następnie smażymy jajka sadzone tyle ile jest kotletów.
    8. Jajka sadzone wykładamy pojedynczo na każdy kotlet.

  3. 9. Kroimy w małą kostkę pomidora i układamy na jajku.

  4. 10. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy kotlety.
    11. Zapiekamy 15 minut w 180 ˚C
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń