Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe pod pierzynką z młodej kapusty, proste i szybkie danie w niecodziennym wydaniu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników. Nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcje, bo znikną ze stołu błyskawicznie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4865
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7420
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4865
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7420
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu kotlety układam na półmisku.
2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzywa dodaję drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojoną w małe paseczki paprykę, smażę mieszając około 20 minut. Następnie doprawiam pieprzem, solą, wlewam ocet i na koniec dodaję serki topione. Smażę do chwili rozpuszczenia się serków.
4. Warzywa nakładam na każdy kotlet schabowy i podaję. Można przed podaniem jeszcze rozgrzać w piekarniku. 5. Gotowe. 6. Smacznego.