Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe pod pierzynką z młodej kapusty, proste i szybkie danie w niecodziennym wydaniu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników. Nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcje, bo znikną ze stołu błyskawicznie.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 32
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 135
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 78
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 32
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 135
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 78
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu kotlety układam na półmisku.
2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzywa dodaję drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojoną w małe paseczki paprykę, smażę mieszając około 20 minut. Następnie doprawiam pieprzem, solą, wlewam ocet i na koniec dodaję serki topione. Smażę do chwili rozpuszczenia się serków.
4. Warzywa nakładam na każdy kotlet schabowy i podaję. Można przed podaniem jeszcze rozgrzać w piekarniku. 5. Gotowe. 6. Smacznego.