Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna alternatywa dla tradycyjnego schaboszczaka ;) Polecam!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 651
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12370
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 651
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12370
Składniki
Kotlety schabowe rozklepać, przyprawić kucharkiem i ziołami i obtoczyć w mące. Następnie kłaść na mocno rozgrzany olej.
Smażyć przez kilka minut z każdej strony. Następnie zasypać groszkiem, przykryć i dusić przez ok. 15-20 min. Gdy mięso i groszek będą już gotowe, to mięso z patelni wyciągnąć, przykryć folią aluminiową, a do groszku wlać śmietankę.
Mięso podawać na sosie z dodatkiem gotowanego ryżu. Smacznego!