Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna alternatywa dla tradycyjnego schaboszczaka ;) Polecam!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2560
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2560
Składniki
Kotlety schabowe rozklepać, przyprawić kucharkiem i ziołami i obtoczyć w mące. Następnie kłaść na mocno rozgrzany olej.
Smażyć przez kilka minut z każdej strony. Następnie zasypać groszkiem, przykryć i dusić przez ok. 15-20 min. Gdy mięso i groszek będą już gotowe, to mięso z patelni wyciągnąć, przykryć folią aluminiową, a do groszku wlać śmietankę.
Mięso podawać na sosie z dodatkiem gotowanego ryżu. Smacznego!