Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna alternatywa dla tradycyjnego schaboszczaka ;) Polecam!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1962
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1962
Składniki
Kotlety schabowe rozklepać, przyprawić kucharkiem i ziołami i obtoczyć w mące. Następnie kłaść na mocno rozgrzany olej.
Smażyć przez kilka minut z każdej strony. Następnie zasypać groszkiem, przykryć i dusić przez ok. 15-20 min. Gdy mięso i groszek będą już gotowe, to mięso z patelni wyciągnąć, przykryć folią aluminiową, a do groszku wlać śmietankę.
Mięso podawać na sosie z dodatkiem gotowanego ryżu. Smacznego!