Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić kotleta schabowego na cały talerz? Sekret tkwi w umiejętnym poporcjowaniu mięsa. Krojenie mięsa na kotlety schabowe na cały talerz Do przygotowania schabowych gigantów należy kupić mięso w jednym kawałku. Następnie poporcjować je na części - każda o grubości około 3 cm. Pocięte kawałki należy naciąć nożem nie docinając ich do końca (podobnie, jak w przypadku bułki na hotdogi). W kolejnym korku rozkładany kotlety na płasko i rozbijamy je tłuczkiem. Na koniec rozbite kawałki schabu należy oprószyć solą i pieprzem, panierować i usmażyć na rozgranym tłuszczu.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Składniki
Schab podziel na kawałki o grubości około 3 cm. Każdy z nich natnij nie docinając ich do końca. Rozcięte kawałki schabu rozłóż na płasko. Każdy z nich rozbij tłuczkiem.
Rozbite kawałki schabu oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotuj panierkę do kotletów. Do jednego talerza wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka i rozkłóć je widelcem, do trzeciego wsyp bułkę tartą. Schabowe na cały talerz panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Schabowe smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone kotlety schabowe na cały talerz podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!