Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić kotleta schabowego na cały talerz? Sekret tkwi w umiejętnym poporcjowaniu mięsa. Krojenie mięsa na kotlety schabowe na cały talerz Do przygotowania schabowych gigantów należy kupić mięso w jednym kawałku. Następnie poporcjować je na części - każda o grubości około 3 cm. Pocięte kawałki należy naciąć nożem nie docinając ich do końca (podobnie, jak w przypadku bułki na hotdogi). W kolejnym korku rozkładany kotlety na płasko i rozbijamy je tłuczkiem. Na koniec rozbite kawałki schabu należy oprószyć solą i pieprzem, panierować i usmażyć na rozgranym tłuszczu.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 60
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2924
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 172
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 60
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2924
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 172
Składniki
Schab podziel na kawałki o grubości około 3 cm. Każdy z nich natnij nie docinając ich do końca. Rozcięte kawałki schabu rozłóż na płasko. Każdy z nich rozbij tłuczkiem.
Rozbite kawałki schabu oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotuj panierkę do kotletów. Do jednego talerza wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka i rozkłóć je widelcem, do trzeciego wsyp bułkę tartą. Schabowe na cały talerz panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Schabowe smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone kotlety schabowe na cały talerz podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!