Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orginalna wersja schabowego
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 226
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 368
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 226
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 368
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem i opruszyć z każdej strony mąką,jajka roztrzepać w miseczce dodając:suszoną pietruszkę,curry,pieprz ziołowy i vegetę do smaku;to tak przygotowanych jajek wkładać po kolei kotlety maczając z obydwu stron i zostawić w misce.Cebulę drobno pokroić i zrumienić na oleju,dodać drobno pokrojone pieczarki i wszystko razem smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek,doprawić pieprzem ,vegetą i ziołami prowansalskimi.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Majonez połączyć ze śmietaną.
kotlety panierować w bułce i smażyć po odwróceniu na druga stronę(zmniejszyć gaz) każdego kotleta posmarować majonezem,nałożyć ok. łyżki pieczarek,posypać żółtym serem i przykryć pokrywką.Ja kotlety podaję z ziemniakami w sosie Winiary z suszoną śliwką ale tu jest dowolność kto jak lubi.Życze smacznego