Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowy w ziołach prowansalskich

Schabowy w ziołach prowansalskich

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4517

Dodano:

Odsłon: 1005

Schabowy - jedno z najpopularniejszych polskich dań. W mojej kuchni też nie brakuje tego dania, tylko jak zawsze jest nieco urozmaicone. Do tradycyjnej panierki dodaje zioła prowansalskie, które całkowicie zmieniają smak dania :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowy w ziołach prowansalskich

Przygotowanie

  1. Schab umyć i osuszyć. Pokroić na plastry, doprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.

  2. Mięso porozbijać tłuczkiem. (tym razem wyręczył mnie mąż :))

  3. Rozbite schabowe obtoczyć najpierw w mącę, następnie w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.

  4. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Na początku na dużym ogniu, a gdy już panierka się zarumieni można zmniejszyć ogień, smażymy do miękkości. Gotowe schabowe przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.

  5. Podawać z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń