Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do odważnych świat należy, więc ta propozycja powinna właśnie ich zainteresować. Schabowy o smaku gyrosa z pieczoną fetą na wypasie (zielenina), to kolorowe, apetyczne i pożywne danie, które świetnie sprawdzi się nie tylko na kolację, ale też na treściwy obiad. Do tego przygotowuje się w oka mgnieniu. 20 minut w zupełności wam wystarczy nie tylko na posiłek dla dwóch, ale też 4 osób. Polecam Arek Gie
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12712
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12712
Składniki
Mięso rozbijamy, oprószamy solą, pierzem i przyprawą gyros. Smażymy na rozgrzanym smalcu.
W trakcie smażenia przygotowujemy ser, który dzielimy na pół (jeśli mamy w jednym kawałku), skrapiamy oliwą i przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy 10 minut (airfryer) w 200°C lub w piekarniku 220°C przez 15 min. z termoobiegiem.
Podczas smażenia mięsa i pieczenia sera rozkładamy na talerze rukolę, pokrojone pomidorki, paprykę ogórek oraz oliwki. Całość polewamy dressingiem, czyli mieszanką oliwy z octem, wodą, ziołami i musztardą. Do smaku doprawiając cukrem, solą i pieprzem.
Na sałatkę kładziemy usmażone mięso i upieczony ser. Podajemy z ulubionym pieczywem.