Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do odważnych świat należy, więc ta propozycja powinna właśnie ich zainteresować. Schabowy o smaku gyrosa z pieczoną fetą na wypasie (zielenina), to kolorowe, apetyczne i pożywne danie, które świetnie sprawdzi się nie tylko na kolację, ale też na treściwy obiad. Do tego przygotowuje się w oka mgnieniu. 20 minut w zupełności wam wystarczy nie tylko na posiłek dla dwóch, ale też 4 osób. Polecam Arek Gie
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2247
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4803
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 77
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2247
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4803
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 77
Składniki
Mięso rozbijamy, oprószamy solą, pierzem i przyprawą gyros. Smażymy na rozgrzanym smalcu.
W trakcie smażenia przygotowujemy ser, który dzielimy na pół (jeśli mamy w jednym kawałku), skrapiamy oliwą i przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy 10 minut (airfryer) w 200°C lub w piekarniku 220°C przez 15 min. z termoobiegiem.
Podczas smażenia mięsa i pieczenia sera rozkładamy na talerze rukolę, pokrojone pomidorki, paprykę ogórek oraz oliwki. Całość polewamy dressingiem, czyli mieszanką oliwy z octem, wodą, ziołami i musztardą. Do smaku doprawiając cukrem, solą i pieprzem.
Na sałatkę kładziemy usmażone mięso i upieczony ser. Podajemy z ulubionym pieczywem.