Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe z kością są najlepsze, jakie kiedykolwiek jadłem. Soczyste i chrupiące, a cieńka i delikatna panierka tylko tę soczystość podkreślają.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 546
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25094
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6168
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 546
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25094
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6168
Składniki
Schabowe najlepiej smakują kiedy są przygotowane dzięń wcześniej. Można je jednak przygotować w ciągu 30 minut, po przyniesieniu od rzeżnika. Ja jednak preferuję pierwszą wersję. Kupujemy pokrojone mięso na plastry wraz z kością ok. 2 cm. Myjemy i usuwamy resztki kości, osączamy i tłuczemy przykryte folią spożywczą na ok. 1 cm lub odpowiadającej nam grubości. Układamy w miseczce warstwami z pokrojoną cebulą w plastry, soląc i pieprząc z obu stron. Tak przygotowane, zalewamy mlekiem, przykryte folią spożywczą odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wystawiamy 30-60 minut prędzej z lodówki, odlewamy mleko i wyżucamy cebulę. Roztrzepujemy jajka, dodajemy sól i pieprz, przygotowujemy bułkę tartą. Kotlety kolejno zanużamy w rozbełtanych jajkach i obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany smalec na patelnię i smażymy ok. 5 minut z każdej strony na złocisty kolor. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.