Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, soczysty kotlet drobiowy, alternatywa dla tradycyjnego schabowego.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 112
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20672
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25667
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4401
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 112
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20672
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25667
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4401
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 4 równe porcje. Każdy kawałek rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa (najlepiej rozbijać mięso w foliowej torebce) i posypać przyprawami. Panierować kotlety najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym na patelni oleju z obydwu stron aż się ładnie zrumieni. Podawać z ziemniakami i surówką.