Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze przyprawione chrzanem mięso, zawinięte w liście chrzanowe z sosem chrzanowym. Bardzo pyszne danie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Liście chrzanu opłukać i wyciąć zgrubiałą część, nie uszkadzając liści. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko, 2 łyżeczki chrzanu, posiekaną cebulę. Wsypujemy bułkę tartą, zalewamy ją 4-5 łyżkami bulionu i dokładnie mieszamy dłonią. Na blacie rozkładamy liść chrzanu na końcówkę nakładamy łyżeczką mięso i zwijamy 2 razy. Dla pewności w miejscu łączenia wbijamy wykałaczkę. Boki zostawiłam otwarte.
Na spód szerokiego saganka kładziemy większe liście chrzanu, potem układamy gołąbki. Wszystko zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut. Bulionu tyle żeby pokrył gołąbki. Śmietanę mieszamy z mąką z hartujemy gorącym bulionem z gołąbków. Po 30-40 minutach dodajemy do bulionu śmietanę z mąką, 2 -3 łyżeczki chrzanu, musztardę, gałązkę majeranku i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.