Do góry

Dania główne Przepis na:

Sekwańskie Udeczka

Sekwańskie Udeczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 587 Ocena: 5323

Dodano:

Odsłon: 817

Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem ziemniaków, polane sosem musztardowy.

Składniki

  • 5 udek z kurczaka
  • 6 łyżeczek płynnego miodu
  • 180 g musztardy francuskiej
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • Szczypta czosnku
  • Pieprz
  • Papryka ostra
  • 4 duże ziemniaki
  • Sól
  • Papryka czerwona
  • 2 duże marchewki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Udka kroimy na połówki i solimy.
    2. Robimy marynatę z musztardy, miodu, czosnku, pieprzu, papryki ostrej i polewamy udka, odstawiamy na 3 godziny.

  2. 3. Po tym czasie udka układamy w naczyniu, marynatę zostawiamy.

  3. 4. Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w plasterki.
    5. Układamy między udkami.

  4. 6. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paseczki i również układamy między mięsem.

  5. 7. Polewamy pozostałą marynatą i zapiekamy 50 minut w 180°C.
    8. Obiadek gotowy.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń