Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem ziemniaków, polane sosem musztardowy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11041
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13301
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11041
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13301
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Składniki
1. Udka kroimy na połówki i solimy. 2. Robimy marynatę z musztardy, miodu, czosnku, pieprzu, papryki ostrej i polewamy udka, odstawiamy na 3 godziny.
3. Po tym czasie udka układamy w naczyniu, marynatę zostawiamy.
4. Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w plasterki. 5. Układamy między udkami.
6. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paseczki i również układamy między mięsem.
7. Polewamy pozostałą marynatą i zapiekamy 50 minut w 180°C. 8. Obiadek gotowy. 9. Smacznego.