Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, smaczne, a''''la stroganow.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4010
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 807
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4010
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 807
Składniki
Umyte serca przekroic na pół, zagotowac w osolonej wodzie, zebrac pianę. Dodac ziele, pieprz, liśc laurowy, nadal gotowac na wolnym ogniu do miękkości.
Umyte i obrane seler i marchew pokroic w słupki, dodac pod koniec gotowania mięsa. Gdy serca będą już miękkie wyjąc i pokroic w słupki. Wrzucic do wywaru.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklic na maśle, dodac mąkę, zasmażyc. Rozcieńczyc rosołem, wymieszac ze śmietaną i koncentratem. Dodac do zupy, Zagotowac. Doprawic do smaku. Podawac z pieczywem. Smacznego.