Do góry

Dania główne Przepis na:

SERDUSZKA DROBIOWE Z PIECZARKAMI

SERDUSZKA DROBIOWE Z PIECZARKAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18906

Dodano:

Odsłon: 16727

Proste i smaczne.

Składniki

  • Serca drobiowe, 0,5 kg
  • pieczarki, 0,3 kg
  • masło
  • mąka
  • czosnek świeży lub granulowany
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, maggi
  • śmietana
  • bulion drobiowy, 2 szklanki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
SERDUSZKA DROBIOWE Z PIECZARKAMI

Przygotowanie

  1. Umyte, pokrojone serca oprószyc mąką i przesmażyc z czosnkiem na maśle. Przełożyc do rondla.

  2. Pieczarki pokroic w paski i dodac do serc. Podlac bulionem. Dodac pieprz, ziele, liśc laurowy, maggi, dusic na wolnym ogniu.

  3. Doprawic do smaku, zabielic śmietaną. Podawac z ziemniakami lub kaszą. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cytryna 05 lutego 2010 Naprawde fajne danie,coś innego niż dotychczas gotowałam.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń