Do góry

Dania główne Przepis na:

Serowe knedle z koperkiem

Serowe knedle z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 16320

Dodano:

Odsłon: 5099

Lekkie,szybkie knedle na słono

Składniki

  • Tłusty,miękki twaróg, ok 800 g
  • jajka, 4
  • kasza manna, 100 g
  • peczek koperku
  • koperek suszony, łyżeczka
  • pieprz biały, do smaku
  • sól, do smaku
  • masło, ok 2 łyżki
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Serowe knedle z koperkiem

Przygotowanie

  1. Ser zmiksować razem z jajkami,kaszą,posiekanym koperkiem(odłożyć trochę koperku do posypania),koperkiem suszonym.Doprawić masę do smaku pieprzem białym i solą.

  2. Z masy uformować knedle( łatwiej zwilżonymi rękami) i delikatnie wrzucać do gotującej,osolonej wody.

  3. Po wypłynięciu gotować ok 3 min.

  4. Odcedzić i podawać polane stopionym masłem i posypać koperkiem.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń