Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie,szybkie knedle na słono
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1135
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 163
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1135
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 163
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 210
Składniki
Ser zmiksować razem z jajkami,kaszą,posiekanym koperkiem(odłożyć trochę koperku do posypania),koperkiem suszonym.Doprawić masę do smaku pieprzem białym i solą.
Z masy uformować knedle( łatwiej zwilżonymi rękami) i delikatnie wrzucać do gotującej,osolonej wody.
Po wypłynięciu gotować ok 3 min.
Odcedzić i podawać polane stopionym masłem i posypać koperkiem.Smacznego.