Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowe ravioli"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1284
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1284
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Czas 60 min; porcja – 750 kcal, cena 3 zł.
Ziemniaki obierz, ugotuj w wodzie z solą oraz 5 dag masła, odlej. Oczyść dymki, posiekaj. Umyj, rozkrój i pozbaw nasion paprykę. Miąższ pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej 5 dag masła. Przesmaż paprykę z dymką. Posyp łyżeczką mielonej papryki. Wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami i bryndzą. \
Mąkę połącz z 2 jajkami i 2 żółtkami. Zagnieć ciasto, odłóż na godzinę, a potem rozwałkuj na prostokątny placek. Na połowie rozłóż łyżeczką kupki farszu (co 4 cm). Białko wymieszaj z łyżeczką wody. Posmaruj ciasto wokół farszu, przykryj drugą połówką placka.
Warstwy ciasta pomiędzy farszem dociśnij, pokrój. Kwadraciki wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 8-10 min. Resztę masła zasmaż z bułką tartą, włóż ravioli, wymieszaj. Okraś wysmażonym boczkiem.
. Przygotowane wcześniej ravioli możesz odgrzać w piekarniku.Źródło: Świat kobiety