Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawicznie się je robi. Są smaczne.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2758
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3261
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2758
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3261
Składniki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do salaterki. Oprószyć przyprawą staropolską, pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Pomieszać i pozostawić w lodówce na ok 15 min. Liście szpinaku drobno pokroić. Jajka rozbełtać z dwiema łyżkami oleju rzepakowego. Mięso delikatnie oprószyć mąką pszenną. Wymieszać. Dodać pokrojony szpinak, natkę pietruszki, koperek, szczypiorek oraz jajka. Pomieszać, wyrobić. Jeśli jest taka potrzeba to dodać. bułki tartej. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne kotlety. Porcje nabierać łyżką i przenosić na patelnię. Smażyć po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Kotlety podawać z sosem czosnkowym i ulubioną sałatkq. Smacznego Sos czosnkowy łagodny Majonez pomieszać ze śmietaną. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę cukru, łyżkę soku z cytryny i sól do smaku. Pomieszać. Gotowe