Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawicznie się je robi. Są smaczne.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2257
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 701
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2257
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 701
Składniki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do salaterki. Oprószyć przyprawą staropolską, pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Pomieszać i pozostawić w lodówce na ok 15 min. Liście szpinaku drobno pokroić. Jajka rozbełtać z dwiema łyżkami oleju rzepakowego. Mięso delikatnie oprószyć mąką pszenną. Wymieszać. Dodać pokrojony szpinak, natkę pietruszki, koperek, szczypiorek oraz jajka. Pomieszać, wyrobić. Jeśli jest taka potrzeba to dodać. bułki tartej. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne kotlety. Porcje nabierać łyżką i przenosić na patelnię. Smażyć po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Kotlety podawać z sosem czosnkowym i ulubioną sałatkq. Smacznego Sos czosnkowy łagodny Majonez pomieszać ze śmietaną. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę cukru, łyżkę soku z cytryny i sól do smaku. Pomieszać. Gotowe