Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawicznie się je robi. Są smaczne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1593
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1593
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Składniki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do salaterki. Oprószyć przyprawą staropolską, pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Pomieszać i pozostawić w lodówce na ok 15 min. Liście szpinaku drobno pokroić. Jajka rozbełtać z dwiema łyżkami oleju rzepakowego. Mięso delikatnie oprószyć mąką pszenną. Wymieszać. Dodać pokrojony szpinak, natkę pietruszki, koperek, szczypiorek oraz jajka. Pomieszać, wyrobić. Jeśli jest taka potrzeba to dodać. bułki tartej. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne kotlety. Porcje nabierać łyżką i przenosić na patelnię. Smażyć po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Kotlety podawać z sosem czosnkowym i ulubioną sałatkq. Smacznego Sos czosnkowy łagodny Majonez pomieszać ze śmietaną. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę cukru, łyżkę soku z cytryny i sól do smaku. Pomieszać. Gotowe