Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-08-2024
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29043
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29043
Składniki
Do posiekanej w drobną kosteczkę piersi dodaje się ugotowane i posiekaną fasolkę szparagową, paprykę dla smaku i chili dla ostrości. jeszcze natka, czosnek suszony, sól, jajo, i mąka. Wyrabia się masę i odstawia na trochę. Powinna być dosyć zestalona. ` Jeśli z chili wykroi się pestki i tkz albedo, papryczka nie będzie tak ostra a można cieszyć się jej smakiem.
Kotlety dobrze formuje się zwilżonymi dłońmi. Kotleciki smaży się niespiesznie do zrumienienia.
Smacznego :)