Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekane, mięso jest bardziej soczyste.
tarka o drobnym oczku
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10762
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3438
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2467
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10762
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3438
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2467
Składniki
Można użyć dowolnych grzybów, ważne jest aby były już przetworzone termicznie, bo inaczej puszczą dużo wody. Masa trzyma się świetnie jeśli grzybów jest nie więcej jak 1/3 zawartości. Jeszcze starta cebula i czosnek, natka, sól i pieprz, jajo i bułka tarta. masę wyrabia się, aż się zestali. Uformowane kotlety obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży niespiesznie na rumiano.
Smacznego :)