Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad? Zrób szybkie i bardzo łatwe danie
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1154
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 121
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10620
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1154
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 121
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10620
Składniki
1.Skrzydełka myjemy i odcinamy lotki. Przekrawamy w zgięciach. Zalewamy przyprawą w płynie maggi i posypujemy czosnkiem lub że cztery ząbi czosnku kroimy w plasterki. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. 2 Następnie każde skrzydełko panierujemy w bułce tartej. 3.Rozgrzewamy piekarnik góra dół do 180st i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia pojedynczo skrzydełka spryskujemy oliwą i pieczemy po 15 min. z każdej strony na złoty kolor.. Podajemy z ryżem lub frytkami oraz z ulubioną surówka.. Smacznego