Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka pieczone w marynacie arbuzowej

Skrzydełka pieczone w marynacie arbuzowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16486

Dodano:

Odsłon: 2980

Nietypowa marynata.

Składniki

  • 1 k skrzydełek
  • 2 szklanki pokrojonego arbuza
  • 500 ml soku ananasowego
  • 125 ml sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki świeżo startego imbiru
  • oliwa
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyłem, osuszyłem, włożyłem do torebki foliowej.
    Arbuza pokroiłem w kostkę, czosnek posiekałem, imbir starłem. Połączyłem wszystkie składniki, wlałem sos sojowy i sok ananasowy. Tak przygotowaną marynatę dodałem do skrzydełek. Torebkę szczelnie zamknąłem, dokładnie wymieszałem. Odstawiłem do lodówki na kilka godzin.
    Skrzydełka osączyłem z marynat, lekko skropiłem oliwą. Piekłem w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
    Marynatę wlałem do rondelka i zredukowałem na małym ogniu. Sos doprawiłem pieprzem.
    Gotowe skrzydełka podałem z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń