Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa marynata.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11239
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13464
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5234
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11239
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13464
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5234
Składniki
Skrzydełka umyłem, osuszyłem, włożyłem do torebki foliowej. Arbuza pokroiłem w kostkę, czosnek posiekałem, imbir starłem. Połączyłem wszystkie składniki, wlałem sos sojowy i sok ananasowy. Tak przygotowaną marynatę dodałem do skrzydełek. Torebkę szczelnie zamknąłem, dokładnie wymieszałem. Odstawiłem do lodówki na kilka godzin. Skrzydełka osączyłem z marynat, lekko skropiłem oliwą. Piekłem w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Marynatę wlałem do rondelka i zredukowałem na małym ogniu. Sos doprawiłem pieprzem. Gotowe skrzydełka podałem z sosem.