Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odmieniona wersja klasycznych skrzydełek , która zasmakuje nie tylko wielbicielom ostrych smaków!
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 994
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1957
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 994
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1957
Składniki
Skrzydełka czyścimy. Odcinamy końce. Skrapiamy sosem sojowym. Nacieramy imbirem. Odstawiamy na 15 minut. Zalewamy winem i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie odsączamy z zalewy ( nie wylewamy jej! ). Smarujemy miodem i musztardą. Obtaczamy w mące ziemniaczanej. Odstawiamy na chwilę. Papryki drobniutko kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy ziarna sezamu. Dodajemy skrzydełka. Smażymy kilkanaście minut na złoty kolor. Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili. Odrobinę solimy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Podajemy np. z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!