Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odmieniona wersja klasycznych skrzydełek , która zasmakuje nie tylko wielbicielom ostrych smaków!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1396
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13257
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5550
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1396
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13257
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5550
Składniki
Skrzydełka czyścimy. Odcinamy końce. Skrapiamy sosem sojowym. Nacieramy imbirem. Odstawiamy na 15 minut. Zalewamy winem i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie odsączamy z zalewy ( nie wylewamy jej! ). Smarujemy miodem i musztardą. Obtaczamy w mące ziemniaczanej. Odstawiamy na chwilę. Papryki drobniutko kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy ziarna sezamu. Dodajemy skrzydełka. Smażymy kilkanaście minut na złoty kolor. Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili. Odrobinę solimy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Podajemy np. z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!