Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odmieniona wersja klasycznych skrzydełek , która zasmakuje nie tylko wielbicielom ostrych smaków!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19624
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19624
Składniki
Skrzydełka czyścimy. Odcinamy końce. Skrapiamy sosem sojowym. Nacieramy imbirem. Odstawiamy na 15 minut. Zalewamy winem i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie odsączamy z zalewy ( nie wylewamy jej! ). Smarujemy miodem i musztardą. Obtaczamy w mące ziemniaczanej. Odstawiamy na chwilę. Papryki drobniutko kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy ziarna sezamu. Dodajemy skrzydełka. Smażymy kilkanaście minut na złoty kolor. Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili. Odrobinę solimy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Podajemy np. z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!