Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzą przepyszne.:)
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Mięso myjemy, przecinam na pół przy chrząstce, odcinamy lotki. Oprószamy słodką i ostrą papryką, odstawiamy na 2 godz. do lodówki.
Ciasto: Maślankę przelewamy do miski, wbijamy jajka, doprawiamy paprykami oraz solą, wsypujemy mąkę. Wszystko razem łączymy do powstania gęstego ciasta. Skrzydełka dokładnie maczamy w cieście aby całe były nim obklejone.
Obtaczamy w mące pszennej.Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju po ok 5 min z każdej strony. Podajemy np. z frytakmi, sałatką i sosem czosnkowym.