Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzą przepyszne.:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1150
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1150
Składniki
Mięso myjemy, przecinam na pół przy chrząstce, odcinamy lotki. Oprószamy słodką i ostrą papryką, odstawiamy na 2 godz. do lodówki.
Ciasto: Maślankę przelewamy do miski, wbijamy jajka, doprawiamy paprykami oraz solą, wsypujemy mąkę. Wszystko razem łączymy do powstania gęstego ciasta. Skrzydełka dokładnie maczamy w cieście aby całe były nim obklejone.
Obtaczamy w mące pszennej.Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju po ok 5 min z każdej strony. Podajemy np. z frytakmi, sałatką i sosem czosnkowym.