Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem

Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10968

Dodano:

Odsłon: 1398

Miód i musztarda jako marynata do mięs to już klasyka:). Ja dodałam do tego jeszcze koperek i wyszło mi proste, smaczne i nieskomplikowane danie obiadowe.

Składniki

  • 1kg skrzydełek z kurczaka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 4 łyżki ostrej musztardy
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem

Przygotowanie

  1. Mieszamy ze sobą miód, musztardę, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i posiekany koperek.

  2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h.

  3. Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń