Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miód i musztarda jako marynata do mięs to już klasyka:). Ja dodałam do tego jeszcze koperek i wyszło mi proste, smaczne i nieskomplikowane danie obiadowe.
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26622
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 166
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26622
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 166
Składniki
Mieszamy ze sobą miód, musztardę, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i posiekany koperek.
Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h.
Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg.