Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie

Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 467 Ocena: 9438

Dodano:

Odsłon: 4003

Dziś na blogu bardzo popularna, sprawdzona i polecana marynata słodko-ostra. Zanurzone w niej skrzydełka zyskały na smaku i charakterze. Można użyć jej także do innych fragmentów kurczaka.

Składniki

  • 1kg skrzydełek
  • 1/2 szklanki pikantnego keczupu
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki soli
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mieszamy ze sobą keczup, miód, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i sól.

  2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h.

  3. Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń