Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na blogu bardzo popularna, sprawdzona i polecana marynata słodko-ostra. Zanurzone w niej skrzydełka zyskały na smaku i charakterze. Można użyć jej także do innych fragmentów kurczaka.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8543
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8543
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Mieszamy ze sobą keczup, miód, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i sól.
Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h.
Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg.