Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-03-2011
Pomieszane smaki kwa-kwaki...
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
Skrzydełka umyć i przyprawić solą i pieprzem, papryką, drobno pokrojonym czosnkiem i ulubionymi przyprawami. Odstawić do lodówki na 30 min. Wyciśniętym sokiem z pomarańczy zalać wszystko i odstawić ponownie do lodówki na ok. 12 h.
Po 12 h lub szybciej (gdy nie da się wytrzymać) smażymy na patelni ok. 10 min.Przewracamy często lub jak kto lubi...:)
Można przykryć patelnię lub użyć naczynia żaroodpornego do pieczenia w piekarniku (180 stC-50 min).
Danie wyśmienicie smakuje małym milusińskim na małych i dużych imprezkach. Frytki i makaron są idealnymi dodatkami. Smacznego.