Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ryż może służyć także jako dodatek do innych dań
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2068
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2068
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Składniki
Cebulę pokroić na cieniutkie piórka, podsmażyć na części masła. Ryż dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, przełożyć do rondla, dodać resztę masła, smażoną cebulę, wyciśnięty czosnek i krótko podsmażyć. Dodać wodę i ketchup, gotować od czasu do czasu mieszając aż większość wody wyparuje (ok 10 minut). Zmniejszyć ogień do minimum i gotować ok. 15 minut (część ziarenek i tak lekko się przypali, więc już nie mieszać i wyciągać potem ryż delikatnie). Najlepiej zawinąć następnie ryż w ścierki i dać pod pierzynę :)
Skrzydełka podzielić na mniejsze części, najcieńsze można odrzucić, posypać ulubionymi przyprawami, panierować w mące, jajku i bułce tartej (można zamienić bułkę tartą mielonymi płatkami kukurydzianymi) smażyć w głębokim tłuszczu. Po odsączeniu podawać z ryżem i ulubioną sałatką lub dipem.