Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ryż może służyć także jako dodatek do innych dań
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2351
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1473
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3636
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2351
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1473
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3636
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1359
Składniki
Cebulę pokroić na cieniutkie piórka, podsmażyć na części masła. Ryż dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, przełożyć do rondla, dodać resztę masła, smażoną cebulę, wyciśnięty czosnek i krótko podsmażyć. Dodać wodę i ketchup, gotować od czasu do czasu mieszając aż większość wody wyparuje (ok 10 minut). Zmniejszyć ogień do minimum i gotować ok. 15 minut (część ziarenek i tak lekko się przypali, więc już nie mieszać i wyciągać potem ryż delikatnie). Najlepiej zawinąć następnie ryż w ścierki i dać pod pierzynę :)
Skrzydełka podzielić na mniejsze części, najcieńsze można odrzucić, posypać ulubionymi przyprawami, panierować w mące, jajku i bułce tartej (można zamienić bułkę tartą mielonymi płatkami kukurydzianymi) smażyć w głębokim tłuszczu. Po odsączeniu podawać z ryżem i ulubioną sałatką lub dipem.