Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To delikatne, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Skrzydełka z pieczarkami to idealny dodatek do kaszy, ryżu lub ziemniaków.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1434
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1434
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażyć. Dodać pieczarki, wymieszać, chwilę smażyć i doprawić do smaku. Usmażone pieczarki przełożyć do rondelka. Na patelni przyrumienić skrzydełka, z każdej strony. Skrzydełka ułożyć na pieczarkach, podlać odrobiną wodą i razem chwilę dusić.