Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To delikatne, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Skrzydełka z pieczarkami to idealny dodatek do kaszy, ryżu lub ziemniaków.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 703
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 313
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 703
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 313
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażyć. Dodać pieczarki, wymieszać, chwilę smażyć i doprawić do smaku. Usmażone pieczarki przełożyć do rondelka. Na patelni przyrumienić skrzydełka, z każdej strony. Skrzydełka ułożyć na pieczarkach, podlać odrobiną wodą i razem chwilę dusić.