Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez dzieci, jak i dorosłych, zdrowsza wersja fast foodu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4177
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1193
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4177
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1193
Składniki
Płatki kukurydziane wsypujemy do grubego worka i z pomocą wałka rozdrabniamy, aby powstała panierka. Ze skrzydełek odrywamy najmniejszą część, którą wyrzucamy, a następnie każde skrzydełko kroimy na pół. Do jajek dodajemy paprykę, chili, czosnek, sól i pieprz, Dokładnie mieszamy. W rozmąconym jajku maczamy skrzydełka.
Następnie każde skrzydełko panierujemy w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych.
Panierowane skrzydełka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 25 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-p