Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez dzieci, jak i dorosłych, zdrowsza wersja fast foodu.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2370
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 214
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2370
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 214
Składniki
Płatki kukurydziane wsypujemy do grubego worka i z pomocą wałka rozdrabniamy, aby powstała panierka. Ze skrzydełek odrywamy najmniejszą część, którą wyrzucamy, a następnie każde skrzydełko kroimy na pół. Do jajek dodajemy paprykę, chili, czosnek, sól i pieprz, Dokładnie mieszamy. W rozmąconym jajku maczamy skrzydełka.
Następnie każde skrzydełko panierujemy w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych.
Panierowane skrzydełka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 25 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-p