Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotujcie się na prawdziwą ucztę smaku dzięki genialnym skrzydełkom z sosem serowym. To danie doskonale sprawdzi się na domówki, przyjęcia w ogrodzie lub jako pyszna przekąska podczas oglądania meczu. Kremowa konsystencja i bogaty smak sosu podkreślą aromat skrzydełek, tworząc idealne połączenie. Koniecznie musicie spróbować!
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kratkę do pieczenia posmaruj olejem i ustaw na dużej blasze wyłożonej folią aluminiową. Skrzydełka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wsyp proszek do pieczenia, sól i pieprz, po czym wymieszaj i równomiernie posyp mieszanką kurczaka. Ułóż skrzydełka w jednej warstwie na przygotowanej kratce i piecz przez 45-50 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.
W międzyczasie w misce wymieszaj rozpuszczone masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, połowę posiekanej natki pietruszki oraz starty na tarce o drobnych oczkach parmezan. Powstałym sosem polej skrzydełka, ułóż na talerzu do serwowania i posyp resztą natki pietruszki.
W miseczce wymieszaj majonez z oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw octem, solą, czarnym pieprzem i ziołami. Następnie wrzuć drobno starty parmezan i ponownie wymieszaj. Serwuj sos w osobnym naczyniu zaraz obok upieczonych skrzydełek.