Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotujcie się na prawdziwą ucztę smaku dzięki genialnym skrzydełkom z sosem serowym. To danie doskonale sprawdzi się na domówki, przyjęcia w ogrodzie lub jako pyszna przekąska podczas oglądania meczu. Kremowa konsystencja i bogaty smak sosu podkreślą aromat skrzydełek, tworząc idealne połączenie. Koniecznie musicie spróbować!
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 410
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2756
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1934
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6868
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 410
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2756
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1934
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6868
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kratkę do pieczenia posmaruj olejem i ustaw na dużej blasze wyłożonej folią aluminiową. Skrzydełka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wsyp proszek do pieczenia, sól i pieprz, po czym wymieszaj i równomiernie posyp mieszanką kurczaka. Ułóż skrzydełka w jednej warstwie na przygotowanej kratce i piecz przez 45-50 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.
W międzyczasie w misce wymieszaj rozpuszczone masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, połowę posiekanej natki pietruszki oraz starty na tarce o drobnych oczkach parmezan. Powstałym sosem polej skrzydełka, ułóż na talerzu do serwowania i posyp resztą natki pietruszki.
W miseczce wymieszaj majonez z oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw octem, solą, czarnym pieprzem i ziołami. Następnie wrzuć drobno starty parmezan i ponownie wymieszaj. Serwuj sos w osobnym naczyniu zaraz obok upieczonych skrzydełek.