Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka ze skwarkami. Czy to możliwe, żeby zrobić takie ciasteczka gdzie nie czuć wcale skwarek? Tak to możliwe i do tego są bardzo smaczne. Wiele osób myśli, że one są z orzechami :) Kto nie wie, że w składzie są mielone skwarki, ten nie chce w to uwierzyć. Przepis prosty, szybki, smaczny, cieszy dzieci i dorosłych ???? Zapraszam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27949
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27949
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
250g zmielonych skwarek 500g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 4 żółtka (białka można zamrozić lub zrobić bezę Tort bezowy ) 1 szklanka cukru 1/3 kostki masła prawdziwego woda (ok. 50ml)
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę i łączymy z masłem i skwarkami. Następnie dodajemy żółtka, cukier, wodę i zagniatamy ciasto.
Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na ok. godzinę.
Ciastka wyciskamy przez maszynkę do ciastek maszynkowych i układamy na blachę wyłożoną papierem. Wkładamy do nagrzanego do piekarnika i pieczemy 10 minut funkcja góra/dół w 180 st.C.
Gotowe ciastka dekorujemy wg własnego uznania: cukrem pudrem, czekoladą i wiórkami, lukrem…