Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone z cebulą skwary z boczku wieprzowego podane z kaszą, ogórkiem i pomidorkiem. Polecam :)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85154
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2450
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3875
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7049
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85154
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2450
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3875
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7049
Składniki
Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami boczek kroimy w dużą kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Obieramy cebulę, kroimy w piórka, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem. Cebulę dokładnie mieszamy z przyprawami.
Układamy na gorącą patelnię i smażymy pod przykryciem. Skwarki musimy kilkakrotnie przewracać, żeby z każdej strony były zarumienione na złoty kolor. W między czasie parzymy kaszę jęczmienną w 2 szklankach osolonej wody.
Gdy skwarki zarumienią się na złoty kolor, dodajemy cebulę, smażymy na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż cebula będzie dobrze zeszklona.
Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Usmażone skwary podajemy z wcześniej uparzoną kaszą jęczmienną, ogórkiem marynowanym i pomidorkiem koktailowym.
Smacznego!!!