Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie na słodko? Oj tak! Połączone z jogurtem i świeżymi borówkami są znakomite - błyskawicznie znikają z talerza! :)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12281
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1502
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 109
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12281
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1502
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 109
Składniki
Mój dzisiejszy obiadek był szybki, a przygotowanie go nie zajęło mi dużo czasu, gdyż kluski śląskie, które miałam zamrożone - odgrzałam na parze. Jeśli danie przygotowujemy od początku, zajmie nam to odrobinę więcej czasu - przepis na żółciutkie kluseczki śląskie z kurkumą znajdują się w moich wcześniejszych propozycjach. A takie kluseczki na słodko smakują jeszcze lepiej - wystarczy polać je jogurtem jagodowym (świetnie sprawdzi się na przykład Fantazja) i posypać całość świeżymi i słodkimi borówkami. Niebo dla podniebienia! Gorąco polecam i życzę smacznego! :)