Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie na słodko? Oj tak! Połączone z jogurtem i świeżymi borówkami są znakomite - błyskawicznie znikają z talerza! :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Mój dzisiejszy obiadek był szybki, a przygotowanie go nie zajęło mi dużo czasu, gdyż kluski śląskie, które miałam zamrożone - odgrzałam na parze. Jeśli danie przygotowujemy od początku, zajmie nam to odrobinę więcej czasu - przepis na żółciutkie kluseczki śląskie z kurkumą znajdują się w moich wcześniejszych propozycjach. A takie kluseczki na słodko smakują jeszcze lepiej - wystarczy polać je jogurtem jagodowym (świetnie sprawdzi się na przykład Fantazja) i posypać całość świeżymi i słodkimi borówkami. Niebo dla podniebienia! Gorąco polecam i życzę smacznego! :)