Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 481
Dodano: 11.12.2009
Odsłon: 2220
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Na oleju zeszklić pokrojoną w półplasterki cebulę.Dodać cukier mieszać,aż się rozpuści,wlać ocet,wrzucić liść laurowy,angielskie ziele i koncentrat pomidorowy,dusić kilkanaście minut.
Zdjąć z ognia i dodać gorczycę.Wystudzić.
Wymoczone i osuszone filety pokroić na kawałki.Układać warstwami w słoju,przekładając każdą warstwę zimnym sosem.
Wstawić do lodówki na 2 dni aby się przegryzły.
.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

avril 20 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Śledzie pyszne,jadłam...polecam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fredzia_p 13 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Zdaje mi sie,że to przepis z Poradnika Domowego wydrukowany jakies 4-5 lat temu. Ale sledzie dobre, bo moja ciocia robi je co roku.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 11 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Dodaje do ulubionych i też zrobie na święta. Oryginalny przepis. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Befado 11 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Dziękuję,przepis ten dostałam od koleżanki,u której jadłam je.Zrobię je na Święta.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 11 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Podoba mi sie ten przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz