Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledź w panierce.

Śledź w panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 701 Ocena: 4476

Dodano:

Odsłon: 372

Dziś na obiad u mnie rybka króluje może zwykła lecz nie zwykła bo to śledź lecz też można go zjeść.

Składniki

  • 5 płatów śledzi małosolnych,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledź w panierce.

Przygotowanie

  1. Śledzie dokładnie wymoczyć co najmniej w trzech wodach.

  2. Jajka roztrzepać widelcem bez soli i pieprzu.

  3. Na patelni rozgrzać olej i dodać wymoczone płaty śledziowe zanurzone w jajku, bułce tartej i znowu w jajku.

  4. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

  5. Obiad podałam z ziemniakami oraz moimi grzybami w occie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń