Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ulobiony śledź mojego męża.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85315
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4120
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7166
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85315
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4120
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7166
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie ok 2-3 godziny. Zależy jak bardzo są słone. Ale nie powinny być bardzo wymoczone. Muszą mieć smak. Wymoczone śledzie osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę lub większe kawałki jak kto lubi. Przełożyć do salatetki i dodać cebulkę obraną pokroić w drobną kostkę. Jabłka obrane, pozbawione gniazd nasiennych też pokroić w kostkę. Dodać śmietanę i majonez oraz pieprz młotkowany z kolendrą. Wymieszać. Pozostawić na godzinę w lodówce żeby smaki się połączyły. Gotowe. Smacznego.