Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak co piątek u nas w domu ryba. Tym razem śledzie matiasy w sosie śmietanowym. Danie podaję z gotowanymi pyrkami.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336769
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423723
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336769
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423723
Składniki
1. Poprzedniego dnia ukwaszam śmietanę* - stosuję do tego szczepionkę bakterii kwasu mlekowego do ukwaszania śmietany. Można użyć jogurtu naturalnego lub kefiru.
2. Matiasy odsączam z oliwy. Jeśli używam śledzi z wiaderka z solanki – namaczam je w wodzie na ok. pół godziny, można użyć także mleka. Następnie kroję w paski szerokości 1-1,5 cm. 3. Kroję w kostkę ogórki i cebulę. 4. Do gęstej śmietany dodaję śledzie, ogórki, cebulę, doprawiam pieprzem. Odstawiam na kilka godzin do „przetrawienia”.
5. Gotuję pyrki, rozgniatam widelcem i podaję polane śledziami w śmietanie.