Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostszy w wykonaniu sledzik, za to najpyszniejszy :-)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2007
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5389
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2007
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5389
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Sledzie moczymy w zimnej wodzie ok. 1 godzinke. Wylewamy na durszlak, dodatkowo przeplukujemy zimna woda i pozostawiamy na kilka minut do odsaczenia. Cebule obieramy, myjemy, kroimy poprzecznie na cienkie plastry, rozdzielamy je palcami na pojedyncze krazki. W polmisku ukladamy na przemian cebule i sledzie pokrojone w kawalki ok. 4-5 cm. Dodajemy liscie laurowe i ziele angielskie, zalewamy olejem i w lodowce pozostawiamy do nastepnego dnia. I na nastepny dzien delektujemy sie sledzikiem wraz z pajda pysznego chleba z maslem. Foto :-)) "kazda rybka lubi plywac" jak mowi staropolskie porzekadlo :-))