Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na sledzia. Zachecam do spozywania na obiad, wraz z goracymi ziemniaczkami puree- rewelacja.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1389
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 364
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1389
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 364
Składniki
Sledzie moczymy w zimnej wodzie przez godzine i odsaczamy na sicie. Wykladamy je na talerz, skrapiamy octem i zostawiamy na 15 minut. Cebulke drobno kroimy, dajemy na sito, sparzamy wrzatkiem i zostawiamy do odsaczenia. Polowe jabluszka obieramy, scieramy na grubych oczkach. Ogorki konserwowe takze scieramy na grubych oczkach. Smietane mieszamy z majonezem i musztarda, doprawiamy pieprzem i dodajemy do tego cebule z jablkiem i ogorkiem - mieszamy. W polmisku ukladamy warstwami sledzie i smietane. Odstawiamy do lodowki do nastepnego dnia. Bardzo zachecam Was do przygotowania tego typu sledzika na piatkowy obiad. Bedzie pysznie smakowalo z goracymi ziemniaczkami puree. Smacznego :-)