Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna wersja gołąbków, dzięki dodanym warzywom gołąbki są pyszne,co najważniejsze bez gotowania.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 65
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 65
Składniki
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso przekładamy do miski.
3. Wbijamy jajka.
4. Solimy.
5. Wsypujemy majeranek.
6. Dodajemy ugotowany ryz.
7. Dokładnie wyrabiamy.
8. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
9. Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
10. Dodajemy warzywa do cebuli.
11. Podlewamy szklanką wody. 12. Doprawiamy solą.
13. Z liścia kapusty usuwamy głąby.
14. Nakładamy wzdłuż mięso.
15. Zawijamy w roladkę.
16. Zakręcamy w ślimaka.
17. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
18. Do warzywa dodajemy koncentrat pomidorowy.
19. Polewamy sosem ślimaki.
20. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
21. Po tym czasie zagęszczamy sos rozrabiając mąkę ze śmietaną.
22. Posypujemy koperkiem. 23. Danie gotowe. 24. Smacznego.