Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna wersja gołąbków, dzięki dodanym warzywom gołąbki są pyszne,co najważniejsze bez gotowania.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 378
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3255
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 719
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 378
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3255
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 719
Składniki
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso przekładamy do miski.
3. Wbijamy jajka.
4. Solimy.
5. Wsypujemy majeranek.
6. Dodajemy ugotowany ryz.
7. Dokładnie wyrabiamy.
8. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
9. Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
10. Dodajemy warzywa do cebuli.
11. Podlewamy szklanką wody. 12. Doprawiamy solą.
13. Z liścia kapusty usuwamy głąby.
14. Nakładamy wzdłuż mięso.
15. Zawijamy w roladkę.
16. Zakręcamy w ślimaka.
17. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
18. Do warzywa dodajemy koncentrat pomidorowy.
19. Polewamy sosem ślimaki.
20. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
21. Po tym czasie zagęszczamy sos rozrabiając mąkę ze śmietaną.
22. Posypujemy koperkiem. 23. Danie gotowe. 24. Smacznego.