Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakręcone szaszłyki z delikatnego mięsa, polędwiczek wieprzowych, faszerowanych szynką, ogórkiem oraz papryką, podane w pysznym sosie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1896
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3853
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3622
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1896
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3853
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3622
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 429
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, nacinamy, wzdłuż ale nie do końca i lekko rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Na środku mięsa układamy plasterki szynki, obraną pokrojoną w piórka cebulę, pokrojona w podłużne paski ogórki oraz paprykę.
3. Mięso zwijamy w roladę, kroimy na dwucentymetrowe krążki i nakłuwamy na patyczki do szaszłyków. 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. W tym czasie, co piecze się nam mięso przygotowujemy sos, cebulę obieramy drobno kroimy, czosnek obieramy przeciskamy przez praskę i szklimy na rozgrzanym oleju. 6. Następnie dodajemy przecier pomidorowy a po minucie pozostałe składniki. Gotujemy na małym ogniu do momentu aż sos będzie gęsty. 7. Sos wylewamy na dno naczynia i układamy mięso. 8. Gotowe. 9. Smacznego