Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w occie są słodkie, ale mają też przyjemną, pikantną nutę. Dzięki temu są naprawdę uzależniające. Świetnie sprawdzają się jako dodatek obiadowy, deserowy lub samodzielna przekąska. Mogą stanowić ciekawe uzupełnienie drinków i koktajlów. Tak przyrządzone śliwki można też łatwo zmodyfikować, dodając swoje ulubione przyprawy. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, dodaj więcej pieprzu lub zastąp go pieprzem syczuańskim.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 268
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 268
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2666
Składniki
Śliwki umyj i przekrój na pół. Wyjmij pestki. Śliwki wrzuć do rondla. Zalej je wszystkimi składnikami płynnymi i posyp oboma rodzajami cukru. Dodaj przyprawy. Całość zagotuj i trzymaj na ogniu przez 5-6 minut, aż owoce zaczną mięknąć.
Słoiki wysterylizuj. Śliwki wyjmij z płynu i przełóż je do słoików do ok. 2/3 ich wysokości. Zalej owoce zalewą z garnka i zakręć dobrze słoiki. Śliwki w occie przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.