Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2987
Dodano: 03.06.2016
Odsłon: 2109
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Nerki umyć, pokroić na połówki, zalać zimną wodą i odstawić na godzinę.
Po tym czasie odcedzić, ponownie zalać świeżą wodą i gotować około godziny aż zmiękną ( zapach podczas gotowania może co niektórym przeszkadzać). Odsączyć, umyć pod bieżącą wodą a następnie pokroić w plasterki.
Cebulę posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz razem z cynaderkami. Dodać szczyptę soli i podsmażać ok 5 min. Wlać ok. 200ml przegotowanej wody i dusić 25 - 30 min co jakiś czas mieszając.
Dodać musztardę, miód, sok z połowy pomarańczy oraz mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości wody.
Dusić jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Doprawić solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)