Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, atrakcyjnie wyglądający przepis w innym wydaniu. Warto spróbować !
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 53
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 120
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 369
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 244
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 53
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 120
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 369
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 244
Składniki
Sałatka : 1. Bekon smażymy na patelni i układamy na talerzu. 2. Wokół bekonu układamy truskawki, rzodkiewki i parmezan ( warto dodać jakąś sałatkę, najlepiej roszponkę lub rukolę ) 3. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Kurczak : 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.(ok. 5 min) 2. Pierś z kurczaka doprawiamy i smażymy na patelni ok. 5 min ( możemy użyć tej samej patelni, na której smażyliśmy boczek z sałatki ) 3. W garnku, w którym gotowaliśmy ziemniaki rozpuszczamy łyżkę masła. (1 min) 4. Podsmażamy na maśle czosnek, a następnie dodajemy śmietankę. ( 2 min ) 5. Redukujemy sos (ok. 1 min) 6. Układamy danie na talerzu i dekorujemy świeżym szczypiorkiem.