Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, atrakcyjnie wyglądający przepis w innym wydaniu. Warto spróbować !
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 895
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 895
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Sałatka : 1. Bekon smażymy na patelni i układamy na talerzu. 2. Wokół bekonu układamy truskawki, rzodkiewki i parmezan ( warto dodać jakąś sałatkę, najlepiej roszponkę lub rukolę ) 3. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Kurczak : 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.(ok. 5 min) 2. Pierś z kurczaka doprawiamy i smażymy na patelni ok. 5 min ( możemy użyć tej samej patelni, na której smażyliśmy boczek z sałatki ) 3. W garnku, w którym gotowaliśmy ziemniaki rozpuszczamy łyżkę masła. (1 min) 4. Podsmażamy na maśle czosnek, a następnie dodajemy śmietankę. ( 2 min ) 5. Redukujemy sos (ok. 1 min) 6. Układamy danie na talerzu i dekorujemy świeżym szczypiorkiem.