Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten gulasz z wątróbek drobiowych zdobyłam od naszego przyjaciela domu Mirka. Kiedy pierwszy raz dał nam go do spróbowania to nie mogliśmy się nim najeść wyglądało to mniej więcej tak jakbyśmy nic przez tydzień nie jedli Hahaha.. bo taki był pyszny. W smaku hmm.. trudno określić smak, słodki, pikantny, trochę kwaśny po prostu pyszny. Naprawdę polecam wszystkim miłośnikom wątróbki drobiowej.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4284
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 734
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1024
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3974
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 810
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4284
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 734
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1024
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3974
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 810
Składniki
Wątróbkę drobiową płuczemy, osuszamy i smażymy na oliwie.
Paprykę płuczemy,czyścimy z gniazd nasiennych , kroimy w małe paseczki i smażymy na oliwie. Do lekko podsmażonej papryki dodajemy poszatkowaną w piórka cebulę i nadal smażymy.
Do lekko podsmażonej cebuli z papryką dodajemy odsączonego ananasa pokrojonego w kostkę. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.
Podsmażoną wątróbkę przerzucamy do garnka i łączymy ja z podduszonymi paprykami z cebula i ananasem. Wszystko dokładnie mieszamy, podlewamy szklanką wody i dodajemy ketchup z przecierem pomidorowym.
Dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 5-10 minut. Na końcu gulasz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!