Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten gulasz z wątróbek drobiowych zdobyłam od naszego przyjaciela domu Mirka. Kiedy pierwszy raz dał nam go do spróbowania to nie mogliśmy się nim najeść wyglądało to mniej więcej tak jakbyśmy nic przez tydzień nie jedli Hahaha.. bo taki był pyszny. W smaku hmm.. trudno określić smak, słodki, pikantny, trochę kwaśny po prostu pyszny. Naprawdę polecam wszystkim miłośnikom wątróbki drobiowej.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 715
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 576
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 359
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 715
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 576
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 359
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Składniki
Wątróbkę drobiową płuczemy, osuszamy i smażymy na oliwie.
Paprykę płuczemy,czyścimy z gniazd nasiennych , kroimy w małe paseczki i smażymy na oliwie. Do lekko podsmażonej papryki dodajemy poszatkowaną w piórka cebulę i nadal smażymy.
Do lekko podsmażonej cebuli z papryką dodajemy odsączonego ananasa pokrojonego w kostkę. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.
Podsmażoną wątróbkę przerzucamy do garnka i łączymy ja z podduszonymi paprykami z cebula i ananasem. Wszystko dokładnie mieszamy, podlewamy szklanką wody i dodajemy ketchup z przecierem pomidorowym.
Dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 5-10 minut. Na końcu gulasz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!