Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękny, kolorowy pomysł na letni obiad. :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1241
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1241
Składniki
Zagotować wodę w dużym garnku, posolić, doprowadzić do wrzenia. Kukurydzę gotować przez 15 minut.
Od kukurydzy odkroić końce, pokroić w plastry na grubość ok 3-4 rządków ziaren. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Liście bazylii posiekać. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć czosnek oraz bazylię. Przesmażyć kukurydzę z dwóch stron.
Sałatę wsypać na talerze. Przygotować sos łącząc ze sobą ocet z oliwą oraz solą i pieprzem - wymieszać. Sałatę polać sosem.
Słoneczka poustawiać na talerzach. Ozdobić listkami bazylii oraz plastrami schabu. Smacznego! :)