Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękny, kolorowy pomysł na letni obiad. :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6980
Polecam.
Odsłon: 129
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5288
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2445
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6980
Polecam.
Odsłon: 129
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5288
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2445
Składniki
Zagotować wodę w dużym garnku, posolić, doprowadzić do wrzenia. Kukurydzę gotować przez 15 minut.
Od kukurydzy odkroić końce, pokroić w plastry na grubość ok 3-4 rządków ziaren. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Liście bazylii posiekać. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć czosnek oraz bazylię. Przesmażyć kukurydzę z dwóch stron.
Sałatę wsypać na talerze. Przygotować sos łącząc ze sobą ocet z oliwą oraz solą i pieprzem - wymieszać. Sałatę polać sosem.
Słoneczka poustawiać na talerzach. Ozdobić listkami bazylii oraz plastrami schabu. Smacznego! :)