Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękny, kolorowy pomysł na letni obiad. :)
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 199
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 597
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 309
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 199
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 597
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 309
Składniki
Zagotować wodę w dużym garnku, posolić, doprowadzić do wrzenia. Kukurydzę gotować przez 15 minut.
Od kukurydzy odkroić końce, pokroić w plastry na grubość ok 3-4 rządków ziaren. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Liście bazylii posiekać. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć czosnek oraz bazylię. Przesmażyć kukurydzę z dwóch stron.
Sałatę wsypać na talerze. Przygotować sos łącząc ze sobą ocet z oliwą oraz solą i pieprzem - wymieszać. Sałatę polać sosem.
Słoneczka poustawiać na talerzach. Ozdobić listkami bazylii oraz plastrami schabu. Smacznego! :)