Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, smaczny obiad jaki był i jest u mnie w domu jedzony, kiedy nie ma dużo czasu do jego przygotowania. Smaki dzieciństwa powracają przy konsumcji.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4309
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19463
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4309
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19463
Składniki
Podgrzewamy odpowiedniej wielkości garnek. Do garnka dodajemy masło klarowane i drobno pokrojoną cebulkę. Podsmażamy na złocisty kolor. Następnie dodajemy mąkę i lekko podpiekamy aby powstała baza do sosu. Zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem warzywnym. Gotujemy przez 5 minut aby sos lekko zgęstniał. Następnie dodajemy dobrej jakości chrzan, mieszamy, doprawiamy i zagotowujemy. Wyłączamy grzanie. Na koniec do rozgrzanego sosu chrzanowego wkładamy grube parówki. Już nie gotujemy. Pozostawiamy je w gorącym sosie 15 minut. Po tym czasie podajemy z przygotowanymi ziemniakami puree, ulubioną surówką i obficie polanym sosem chrzanowym. Smaki mojego dzieciństwa. Jak dla mnie "niebo w gębie." Polecam.