Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to potrawa, która nadaje się na obiad lub jako przystawka na imprezkę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1079
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1079
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w paski na 1 cm.
Do miski dodajemy jajko, mąkę, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy trzepaczką.
Do tak przygotowanego ciasta dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia wyjmujemy z lodówki i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Podajemy na ciepło lub zimno w obu przypadkach smakują wyśmienicie . Życzę smacznego!